Lecția de voință și curaj in a merge mai departe

În Octombrie 1871 “Marele foc” a distrus o treime din orașul Chicago. Izbucnit nu se știe cu exactitate cum, cu toate că legenda o acuză pe o doamnă pe nume O’Leary, focul a reușit, datorită secetei și vântului puternic, să cuprindă în scurt timp o mare parte din casele și construcțiile majoritatea din lemn, transformându-le în cenușă sau ruine. Aproximativ trei sute de oameni au pierit în incendiu, cam 18,000 de clădiri au fost distruse, 100,000 de oameni au rămas fără locuințe, iar 1,600 de magazine, 60 de fabrici si 28 de hoteluriau fost de asemenea distruse. Câteva lucruri au rămas însă neatinse: #curajul, #vointa, #energia și mai ales spiritul indestructibil al chicagoanilor. Drept dovadă este omul de afaceri William D. Kerfoot, rămas peste timp în cărțile de istorie, care a doua zi după incendiu, pe ruinele rămase din magazinul său, a atârnat un semn cu inscripția „Am pierdut totul, exceptând soția, copiii și energia”.
La fel de memorabilă este și fotografia lui Schock, Bigford & Company care a doua zi și-a redeschis taraba vânzând fructe, țigări și tutun clientilor, la vechile prețuri, fără a încerca să facă speculă.
Indemnul ziarelor din acea vreme, ca lumea să nu plece din orașul aflat în ruine, suportul moral și-n bunuri din toate zonele Americi, și chiar ale lumii, cât și dorința multora de a reconstrui din temeli orașul, au făcut ca în scurt timp Chicago să devină și mai gradios de cum era înainte de incendiu.
Astfel Chicago devine locul unde s-au construit primele clădiri zgârie nor din America, datorită noii metode de construcție, folosind ca structura de bază scheletul metalic, care a revoluționat modul de construire al clădirilor.

Marian Petruta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.