De-a lungul acestor ani am scris, publicat și promovat, în presa din America de Nord, România sau Europa, comunitatea românească din Chicago. Am voluntariat sute și sute de ore pentru comunitate, in diferite forme, pe la evenimente cultural artistice sau sociale din comunitate. Am călătorit și am cunoscut in acești ani și alte comunități din SUA, dar cea de la Chicago vă pot confirma că este una din cele mai active și mai vibrante comunități românești din America de Nord. Sunt mândru că am avut ocazia să trăiesc aici și să cunosc românii din zona. Chiar dacă mai există multe de făcut suntem totuși pe un loc de frunte.

Acum doi ani, când împreună cu un grup de români entuziaști din comunitate am pus bazele organizației caritabile Romanian United Fund (RUF – /www.romanianunitedfund.org/), la una din primele întâlniri care le-am avut, pentru a propune proiecte de viitor, recomandarea și propunere mea a fost constituirea unui centru comunitar românesc, independent. După 2 ani de zile, in care prioritare au fost alte proiecte, a venit vremea să demarăm și realizarea acestui proiect comunitar local.

Pentru realizarea lui avem însă nevoie de ajutorul și implicarea a cât mai mulți români din comunitate. În luna Decembrie vom avea o gală, iar până atunci mă număr printre ambasadorii acestui proiect, alături de alți câțiva zeci de voluntari. Avem deja un sediu pe care Mihai Lehene l-a pus la dispoziție cu $1 pe luna timp de 5 ani, până vom reuși să prindem aripi și să luăm un sediu și mai mare, decât cel actual de aproximativ 2000 sq ft. Deja, Mihai Lehene, împreuna cu alti voluntari, desfășoară cursuri de matematică sau programare pentru copiii din comunitate, dar nu numai. Dorim ca acest centru să fie un exemplu de succes, astfel încât să fie o rețetă pe care să o multiplicam și in alte comunități românești.

Pentru început, obiectivul nostru este de a găsi minim 100 de persoane care să ni se alăture acestui proiect, printr-o contribuție personală lunară de $10 (echivalentul a 3 cafele sau o ladă mică de bere!)

Pentru că înainte de a cere am considerat că trebuie să ofer, personal am contribuit deja cu o donatie de $1000. Am făcut-o convins fiind că acest proiect, pe care comunitatea îl merită, va reuși!

Nu am să mă mai lungesc cu vorba aici, dar dacă aveți întrebări puteți să îmi scrieți personal sau oricăruia din ambasadorii implicați in acest proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.