În plină criză provocată de pandemie, Statele Unite se confruntă cu proteste masive în mai multe orașe mari din vestul țării.

Manifestațiile începute acum două luni, după moartea brutală a lui George Floyd în Minnesota, au escaladat în ultimele săptămâni, mai ales după ce administrația Trump a detașat forțe de ordine federale pentru a calma spiritele.

În unele locuri, manifestațiile au devenit violente, iar în Texas un bărbat a fost împușcat în plină stradă.

Incidentul a avut loc în oraşul texan Austin, în timpul unui protest împotriva brutalităţii poliţiei. Imaginile filmate de unul dintre demonstranţi surprind un autoturism care intră în mulţimea de oameni, apoi se aud mai multe focuri de armă.

În oraşul californian Oakland, protestatarii au incendiat clădirea unei judecătorii, la finalul unui protest început paşnic, dar care s-a încheiat violent. Incendiul a fost stins rapid, iar manifestaţia a continuat. Demonstranţii au spart geamuri, au vandalizat clădirile cu grafitti şi au lansat artificii asupra forţelor de ordine.

În Seattle, forţele de ordine au intervenit în forţă cu gaze lacrimogene şi au folosit bastoanele din dotare ca să-i împrăştie pe manifestanţi. Autorităţile au arestat peste 40 de oameni, iar 21 de poliţişti s-au ales cu răni, cele mai multe minore.

În oraşul Portland din statul Oregon, protestele continuă de luni întregi, stimulate de prezenţa trupelor federale trimise în oraş de preşedintele Donald Trump. Liderul de la Casa Albă susţine că a cerut agenţiilor federale să oprească violenţele, dar oficialii statali şi autorităţile locale spun că prezenţa lor a înrăutăţit lucrurile.

mai mult la /stirileprotv.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.