AcasăChicagoMOȘTENIREA LUI TRUMP Vladimir Tismăneanu: „Trump a practicat stilul paranoic în politica...

MOȘTENIREA LUI TRUMP Vladimir Tismăneanu: „Trump a practicat stilul paranoic în politica americană”

Pe 20 ianuarie se încheie oficial mandatul de președinte al SUA al lui Donald Trump. Au fost patru ani controversați, în care cel de al 45-lea lider al celei mai mari puteri a lumii a fost și iubit până la fanatism și urât, uneori dincolo de argument.

-

Newsweek România publică, începând de astăzi, răspunsul unor voci importante ale opiniei publice românești la această întrebare. Am discutat atât cu personalități care l-au contestat din primul moment al alegerii sale ca președinte al SUA, cât și cu cei care au susținut în cei patru ani de mandat politica și ideologia pe care a promovat-o Donald Trump.


Vladimir Tismăneanu, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Maryland, este dintre contestatarii politicianului Donald Trump. Mai jos, puteți citi comentariul său integral.

Împotriva tiraniei

Pentru mine este bizar cum i se găsesc tot felul de scuze șarlatanului instigator la insurecţie. Nu voi intra acum în analize de adâncime. Nu este momentul. Aștept să se liniştească apele.

Atacul din 6 ianuarie al gloatei dezlănțuite împotriva unei clădiri care simbolizează statul de drept şi respectul pentru lege va intra în istorie drept Marșul asupra Congresului. Asemeni Marşului asupra Romei al lui Benito Mussolini. Ambele s-au născut dintr-o viscerală ostilitate pentru valorile liberale, din primordialism, etnocentrism, fanatism şi o maniacală voință de putere.

mai mult la  /newsweek.ro/international/mostenirea-lui-trump-vladimir-tismaneanu-a-practicat-stilul-paranoic-in-politica-americana

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read